Elektronski dnevnici u tri pančevačke škole

PANČEVO, 7. septembar 2018. (TV Pančevo) – Od ove školske godine u tri pančevačke škole koristiće se samo elektronski dnevnici, a ostale će biti u pilot-projektu. Ideja je da se od 2019/20. u potpunosti izbace stari dnevnici.

Od ove godine tri pančevačke škole počele su da koriste elektronske dnevnike, a stare su poslale u zaborav. Dok je pojedinim profesorima žao, kako kažu, da se oproste od hartije, većini predstavlja olakšanje. Hemijska škola jedna je od sedam u Gradu Pančevu koja je prošle godine bila u pilot-projektu. Kako to izgleda u praksi, pitali smo direktorku Tehničke škole Natašu Zečević.

Rad svih u školi je znatno olakšan. Na početku ove školske godine jedini zadatak nastavnika bio je da upiše čas, jer su kordinatori sve podatke učenika već uneli. Takođe, mislilo se i na zaštitu podataka, ukoliko sistem zakaže.

Prednosti elektronskih dnevnika su da je sistem u potpunosti zaštićen, nema halo efekta, što znači da predmetni nastavnici neće moći da pristupe ocenama drugih nastavnika. Jedina osoba koja će moći da pristupi ocenama svih učenika je direktor.

Ostale škole, kako na teritoriji grada, tako i u Srbiji, ove školske godine su u pilot-projektu. Ideja je da se školske 2019/20. klasični dnevnici izbace iz upotrebe.