Akcija "Građani, oprez! Čuvajte svoju imovinu!" na Zelenoj pijaci

PANČEVO, 22. septembar 2018. (TV Pančevo) – Policijska uprava Pančevo sprovodi preventivni lokalni akcioni plan pod nazivom "Građani, oprez! Čuvajte svoju imovinu!" U okviru kampanje prpadnici MUP-a Pančevo su na Zelenoj pijaci delili letke i podizali svest o ličnoj imovini kod sugrađana.

Cilj projekta "Građani, oprez! Čuvajte svoju imovinu!" je podizanje svesti kod sugrađana o očuvanju svoje imovine, smanjivanje broja krivičnih dela, kao i smanjivanje štete prouzrokovane ovakvim krivičnim delima.

Pripadnici MUP-a Pančevo podelili su sa građanima njhova zapažanja i pružili savete sugrađanima kako bi oni na što bolji način sačuvali svoju imovinu.

Krivična dela krađe i teške krađe iz stana, porodičnih kuća, vozila i drugih mesta vrlo često se događaju na onim mestma gde ne postoji dovoljna mera zaštite. Zato se savetuje posavljanje dodatne zaštite na ulazna vrata, zatvaranje prozora, kao i zaključavanje ulazne kapije od dvorišta.

&feature=youtu.be

Oficir Stanković je za kraj poručio sugrađanima da niko ne može bolje da sačuva sopstvenu imovinu od nas samih, i da bi upravo zbog toga trebali da obratimo pažnju na to gde ostavljamo vredne stvari.