Srbija

 

Optuženi Župljaninovi jataci

PANČEVO, 14. decembar 2010. (TV Pančevo) – Tužilaštvo za ratne žločine podiglo je optužnicu protiv šestoro okrivljenih za skrivanje haškog optuženika Stojana Župljanina, izjavio je Bruno Vekarić. Župljanin je uhapšen 11. juna 2008. godine u Pančevu, posle čega je prebačen u Hag. Tribunal je Župljanina optužio 1999. godine za zločine nad bosanskim Muslimanima i Hrvatima tokom 1992. godine.

 

Teniseri na poštanskim markama

BEOGRAD, 06. decembar 2010. (FoNet) - Pošta Srbije pustila je danas u opticaj poštansku marku sa likovima teniskih reprezentativaca Srbije Novaka Đokovića, Viktora Troickog, Nenada Zimonjića i Janka Tipsarevića, koji su u nedelju osvojili Dejvis kup.

   

Čestitka nadbiskupa Hočevara

BEOGRAD, 03. april 2010. (FONET) - Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, čestitao je Uskrs svim hrišćanima, uz poziv vernicima da se raduju najvećoj svetkovini "Isusove pobede nad zlom, grehom i smrću", uprkos ekonomskoj krizi i strahu od elementarnih i drugih nepogoda. Hočevar je u svojoj poslanici kao poseban dar istakao to što ove godine pravoslavni i katolički vernici istoga dana proslavljaju Uskrs.

   

Patrijarh pozvao na slogu i bratsku ljubav

BEOGRAD, 03. april 2010. (FoNet) - Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej pozvao je, u Uskršnjoj poslanici, vernike da ispovedaju i čuvaju svoju veru u vaskrsenje ne samo rečima, već životom i delima. Uz poziv na slogu i bratsku ljubav, patrijarh Irinej i srpski arhijereji u Uskršnjoj poslanici posebno su pozdravili Srbe na Kosovu i Metohiji.

   

Uskršnja poslanica patrijarha Irineja

BEOGRAD, 01. april 2010. (FoNet) - Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej rekao je danas u uskršnjoj poslanici da je Kosovo "naša duhovna kolevka i naš Jerusalim, gde su naše najveće svetinje".

   

Pao helikopter

BEOGRAD, 27. mart 2010. (FoNet) - U blizini aerodroma kod Ečke srušio se helikopter u vlasništvu firme “Ciklonizacija” Novi Sad, a kako saznaje Radiotelevizija Srbije, pilot je teško povređen.