Kultura

 

Otvorena izložba "4P" Ljube Bečejskog

PANČEVO, 4. septembar 2018. (TV Pančevo) – Izložba "4P" Prijatelji, Poznanici, Poznati Pančevci Ljube Bečejskog otvorena je u foajeu Kulturnog centra Pančevo i trajaće do 13. septembra. Na dan otvaranja, posetioci su bili u prilici i da pogledaju i kratkometražne filmove koje je autor izložbe snimio ili režirao tokom svoje karijere.

 

SLOVAČKA LEPOTA KRUNISANA NA BRATISLAVSKOM DVORCU


PANČEVO, 3. septembar 2018. (TV Pančevo) – Za dan ustavnosti Slovačke republike 1. septembra na Bratislavskom dvorcu otvorena je ekluzivna izložba umetničkih fotografija Slovačka lepota, dvojice kisačkih autora Pavel Surovog i Branislava Kokavaca kao i upriličena promocija nove knjige Slovačka lepota u slovačkoj nošnji. Knjiga predstavlja vizit kartu Slovaka u Srbiji i krase ju prelepi portreti mladih slovačkih devojaka obučenih u stare slovačke narodne nošnje stare čak do i 150 godina. Krunisanjem Slovačke lepote na dvorcu u Slovačkoj predstavlja važan datum za Srbiju.

   

Rokeri obeležili jubilej - "Trouble heart" i "Gitarta" za Pančevce

PANČEVO, 1. septembar 2018. (TV Pančevo) – Nastupom benda "Trouble heart" završeni su peti tradicionalni "Dani pančevačkog rokenrola". Ove godine je proslavljeno pola decenije postojanja udruženja rok muzičara Pančeva, ali i 55 godina od kad su se prvi zvuci rokenrola čuli u našem gradu.

   

"Dani pančevačkog roka" ispred Kulturnog centra

PANČEVO, 31. avgust 2018. (TV Pančevo) – Na platou ispred Kulturnog centra Pančevci su imali priliku da prisustvuju "Danima pančevačkog rokenrola". Pančevački bendovi svirali su za sugrađane u četvrtak, a program se nastavlja u petak. Organizator je Udruženje rok muzičara Pančeva.

   

Igrom i pesmom kroz Crepaju – defile folklornog bogatstva

PANČEVO, 30. avgust 2018. (TV Pančevo) – U organizaciji Kulturno-umetničkog društva "Sveti Sava" iz Crepaje održana je tradicionalna manifestacija "Igrom i pesmom kroz Crepaju". Otpočela je defileom fijakera i folkloraša kroz mesto, a zatim je održan koncert i organizovano druženje.

   

Ansambl "Rosianočka" obogatio program „Kulturnog leta“

PANČEVO, 28. avgust 2018. (TV Pančevo) – Ansambl "Rosianočka" iz Sankt Peterburga u obilasku je Srbije, a u okviru „Kulturnog leta“ nastupili su na platou ispred Kulturnog centra.