Kultura

 

Radovan Đerić dobitnik grand prija za film „Braća iz Banata“

PANČEVO, 6. avgust 2018. (TV Pančevo) – Ovog vikenda u Omoljici održan je 48. Festival amaterskog filma, ŽISEL i 46. Salon umetničke fotografije. Nabolji film je „Braća iz Banata“, Radovana Đerića, koji je dobio gran pri festivala. Publika je u dve večeri imala priliku da pogleda filmove autora iz zemlje i inostranstva koji se bave temom sela.

 

"Čurug na udaru imperija" od 7. avgusta u Muzeju

PANČEVO 2. avgust 2018. (TV Pančevo) - Arheološka izložba "Čurug na udaru imperija: 20 godina arheološke ekspedicije" biće otvorena u Narodnom muzeju Pančeva 7. avgusta u 19 sati. Na izložbi će publika moći da vidi kako su živeli stanovnici Vojvodine od 4. veka pre nove ere sve do 18.

   

Kulturno leto u Muzeju: "Čurug na udaru imperija"

PANČEVO, 1. avgust 2018. (TV Pančevo) – Kulturno leto u Narodnom muzeju počelo je još 30. juna predstavom "Sestre Dangubić". Za avgust najavljuju tri pozorišne predstave, ali i veliku izložbu posvećenu šahu, kao i arheološku izložbu "Čurug na udaru imperija - 20 godina arheološke ekspedicije".

   

Završeni 24."Vojlovački žetelački dani"

PANČEVO, 29. jul 2018. (TV Pančevo) – "Vojlovački žetelački dani" su manifestacija koja traje već 24 godine i ima u cilju promovisanje tradicije različitih naroda. Poslednjeg dana organizovano je tradicionalno kuvanje gulaša kao i žetelačka zabava za završnicu jedne od najstarijih manifestacija sa ovih prostora.

   

Kolonija, to je kad se vratiš...

PANČEVO, 28. jul 2018. (TV Pančevo) – U organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice, krajem ovog meseca održava se 50. jubilarna kolonija Deliblatski pesak. U Peščari su se i ove godine okupili umetnici iz Pančeva, ali i njihovi gosti iz Makedonije, Bugarske, Vranja, Beograda, Zvečana, Soko Banje, Novog Sada, Novog Pazara, Zaječara i Niša. Svima je glavni motiv na slikama Deliblatska peščara.

   

Svetkovina žetve u Vojlovici

PANČEVO, 28. jul 2018. (TV Pančevo) – Tradicionalni Vojlovački žetelački dani, kojima se obeležava završetak žetve žita, završeni su žetelačkim balom. Ručna žetva ove godine je izostala zbog kiše.