Kultura

 

Izdata monografija uzdinskih naivnih slikara

PANČEVO, 22. avgust 2018. (TV Pančevo) – Uzdin, od davnina je poznato po svojim slikarima naivcima. Prvi počeci naivnog slikarstva u Uzdinu vezuju se za 1961. a prošle godine je galerija rumunskog naivnog slikarstva u Uzdinu slavila pola veka postojanja. Povodom ovog jubileja izdata je monografija u kojoj se nalaze portret i biografije slikara, kao i reprodukcije najuspešnijih dela uzdinske škole naivnog slikarstva, koja je osnovana prošle godine.

 

Koncert benda „Zemlja gruva“ u okviru „Kulturnog leta“

PANČEVO 17. avgust 2018. (TV Pančevo) - Ispred platoa Kulturnog centra naši sugrađani imali su priliku da uživaju u muzici benda „Zemlja gruva“. Koncert je organizovan u okviru „Kulturnog leta“.

   

"Ivanovo u fokusu": Slavu uveličao bugarski ambasador

PANČEVO, 15. avgust 2018. (TV Pančevo) – Velika Gospojina, slava u Ivanovu, bila je povod da se okupe kako ljubitelji fotografije tako i visoki zvaničnici, ambasador Bugarske Radko Vlajkov i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov. Oni su otvorili Salon umetničke fotografije, koji se 11. godinu održava u ovom južnobanatskom mestu.

   

Slike velikih umetnika naive u Arhivu

PANČEVO, 15. avgust 2018. (TV Pančevo) – Izložba "Četiri velikana kovačičke naive" otvorena je u utorak, 14. avgusta, u Arhivu Pančeva i trajaće nedelju dana. Na izložbi su sugrađani u prilici da vide dela Jana Husarika, Jana Knjazovica, Zuzane Halupove i Martina Jonaša.

   

Počeo 10. Ex Yu rock festival

PANČEVO, 12. avgust 2018. (TV Pančevo) – Ove godine se pored desetogodišnjice postojanja ex yu rock festa obeležava pedesetogodišnjica rokenrola u Starčevu. Festival se održava u okviru starčevačkih "Dana druženja" , a manifestacija je podržana od strane Grada Pančeva.

   

Predstavljanje romana "Temura" Eve Ras 15. avgusta

PANČEVO, 6. avgust 2018. (TV Pančevo) – U Pančevu je u toku Pančevačko kulturno leto. Svi Pančevi ali i gosti našeg grada imaju priliku da uživaju u bogatom pozorišnom, muzičkom, izložbenom i filmskom programu. Pančevačko kulturno leto će trajati do 31. avgusta.