Kultura

 

Radionica za ručno pravljenje papira u Muzeju

PANČEVO, 15. jul 2018. (TV Pančevo) – Radionica za ručno pravljenje papira deo je bogatog programa manifestacije "Kulturno leto" u Pančevu od 1. jula do 1. septembra. Radionica je besplatna i trajaće do 26. jula.

 

55. Zonska smotra muzičko-folklornog stvaralaštva

PANČEVO, 9. jul 2018. (TV Pančevo) – Na 55. Zonskoj smotri muzičko-folklornog stvaralaštva odraslih, na sceni Kulturnog centra, predstavilo se 16 ansambala. Najuspešniji KUD-ovi biraju se na osnovu kvaliteta pevanja osnosno igre, i prolaze dalje - na pokrajinsku manifestaciju koja će se održati u Rumi.

   

Predstava „Sestre Dangubić“ u Muzeju

PANČEVO, 2. jul 2018. (TV Pančevo) – Gerontološki centar Pančevo, u okviru svoje Radne jedinice „Klubovi za odrasla i stara lica“ već četvrtu godinu organizuje dramsku sekciju. Sekcija je osmi put u ovoj godini prikazala komediju „Sestre Dangubić“ u foajeu Narodnog muzeja Pančevo, u okviru Kulturnog leta grada Pančeva.

   

„Kulturno leto“ od 1. jula do 31. avgusta

PANČEVO, 28. jun 2018. (TV Pančevo) – Ove godine od 1. jula do 31. avgusta Grad Pančevo u saradnji sa svim gradskim ustanovama kulture i Turističkom organizacijom organizuje manifestaciju „Kulturno leto“. Svi Pančevi ali i gosti našeg grada imaće priliku da tokom dva letnja meseca uživaju u bogatom pozorišnom, muzičkom, izložbenom, filmskom programu. Svi događaji za ovu manifestaciju su besplatni.

   

Kulturno leto u Pančevu od 1. jula

PANČEVO, 25. jun 2018. (TV Pančevo) – Meteorolozi nam najavljuju dugo, toplo leto, a od 1. jula pa do kraja avgusta u Pančevu će biti organizovan bogat kulturni program. Pozorišne predstave, koncerti, književne večeri biće organizovane od 1. jula do kraja avgusta i ulaz na većinu događaja biće slobodan.

   

"Zlatna dirka" drugi put u Ivanovu

PANČEVO, 25. jun 2018. (TV Pančevo) – U Ivanovu se 25. i 26. juna održava međunarodni festival harmonike "Zlatna dirka", na kome učesnici iz zemlje i inostanstvo se takmiče u tome ko najbolje svira harmoniku. Ovaj festival osvoji je srce publike, tako se se smatra prolufinalem takmičenja u sviranju harmonike u Srbiji. Festival podržavaju Vlada AP Vojvodine i Grad Pančevo.