Kultura

 

IZLOŽBA "SLOVAČKA LEPOTA" PUTUJE U BRATISLAVU ZA DAN USTAVNOSTI SLOVAČKE REPUBLIKE

PANČEVO, 28. avgust 2018. (TV Pančevo) – Ekluzivna izložba umetničkih fotografija Slovačka lepota, dvojice autora Pavel Surovog i Branislava Kokavca biće svečano otvorena 1. septebra u Galeriji zapadna terasa Bratislavskog zamka za dan ustavnosti Slovačke republike. Organizatorom izložbe je Kulturni centar Kisač i Parlament Slovačke Republike uz finacijsku pomoć Grada Novog Sada i Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture. Izložbu će otvoriti njegova ekslencija predsednik parlamenta Andrej Danko a ovom prilikom će biti upriličeno i svečano krštenje kapitalne knjige Slovačka lepota. Ovo je po prvi put da neko iz Srbije izlaže na najlukruativnijem mestu na Bratislavskom zamku (radi se o dvorcu Marije terezije kde je ona bila krunisana i leti provodila vreme). Izložbi će prisustovaće brojni funkcioneri Slovačke republike kao i Republike Srbije.

 

Saša Matić u Crepaji na Veliku Gospojinu

PANČEVO, 27. avgust 2018. (TV Pančevo) – Velikogospojinski dani ove godine se obeležavaju u Crepaji punih sedam dana, od 22. do 29. avgusta. Organizator je Turistička organizacija Kovačice uz podršku Mesne zajednice, a na sam dan Velike Gospojine nastupiće jedan od najpoznatijih pevača folk muzike Saša Matić.

   

Zvonko Bogdan 28. avgusta u bašti Stare pivare

PANČEVO, 27. avgust 2018. (TV Pančevo) – Legendarni pevač i kompozitor muzike sa ovih prostora Zvonko Bogdan nastupiće sa svojim orkestrom u utorak, 28. avgusta, u bašti Stare pivare od 20 sati.

   

Dečiji hor "Vokal kids" nastupio na manifestaciji "Kulturno leto"

PANČEVO, 26. avgust 2018. (TV Pančevo) – U okviru „Kulturnog leta“ pančevački hor „Vokal kids“ nastupio je na platou ispred Kulturnog centra. Pančevci su bili u prilici da čuju kako pop, tako i rok muziku u izvođenju naših najmlađih sugrađana.

   

"FreeDom Art" festival: Koncerti, predstava, atelje karikature...

PANČEVO, 25. avgust 2018. (TV Pančevo) – Drugog dana "FreeDom Art" festivala sugrađani su bili u prilici da vide i čuju koncert grupe "Masterblastersi", koncert hora "Čarolija" Leontine Vukomanović, a zatim je usledila predstava "Smrt fašizmu! O ribarima i slobodi" Reflektor teatra Beograd. U toku dana održan je i otvoreni atelje karikaturiste Nikole Dragaša.

   

Hip-hoperi otvorili "Freedom art" festival

PANČEVO, 24. avgust 2018. (TV Pančevo) – U okviru "Freedom art" festivala koji se organizuje četvrtu godinu zaredom Pančevci su na otvaranju imali priliku da vide nastup Hip-hop radionice Doma omladine. Festival je podržao Grad Pančevo.