Kultura

 

Nove tehnologije 2009

PANČEVO, 29. decembar 2009. (TV Pančevo) - Grupa umetnika, studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, predstavila je svoje radove koristeći savremene tehnologije u oblasti vizuelnih umetnosti u Galeriji savremene umetnosti.

 

Bajaga proslavio četvrt veka muziciranja

BEOGRAD, 29. decembar 2009. (FoNet) - Beogradski bend Bajaga i Instruktori održali su sjajan koncert u punoj velikoj sali Sava centru, prvi u nizu beogradskih koncerata kojima obeležavaju 25 godina rada.

   

Božićni koncert u Starčevu

PANČEVO, 27. decembar 2009. (TV Pančevo) - U Rimokatoličkoj crkvi „Sveti Mauricijus“ u Starčevu održan je božićni koncert na kome su nastupili hor rimokatoličke crkve iz Pančeva i učenici srednje Muzičke škole „Jovan Bandur“.
   

15 godina od smrti Dušana Vukajlovića

Prošlo je 15 godina od smrti pesnika Dušana Vukajlovića, jegnog od najboljih pančevačkih pesnika. Tim povodom u "Studiju 21" organizovano je književno veče na kojem su se okupili prijatelji i poštovaoci njegovog rada.
   

Alge u Kulturnom centru

U foajeu Kulturnog centra, u ponedeljak, 14. decembra, otvorena je izložba "Eko razglednica". Svoje radove, nastale tokom radionice u Studiju 21, izložilo je 40 učenica i učenika iz viših razreda pančevačkih osnovnih škola.
   

Počela Kolonija pastela

Danas je počela sa radom petnaesta likovna kolonija pastela, koju organizuje „Kulturno-prosvetna zajednica Pančevo“.
   

Još članaka...