Kultura

 

Završena akcija "Knjigu na dar, budi car"

PANČEVO, 27. januar 2010. (TV Pančevo) - Akcija Gradske biblioteke pod nazivom "Knjigu na dar, budi car" završena je svečanom dodelom priznanja najuspešnijim učesnicima. Učenicima pančevačkih srednjih škola, koji su najveći broj knjiga poklonili Biblioteci ili razmenili u ovoj akciji, dodeljena su priznaja kao i besplatne članske karte. Specijalni gost večeri bio je Rambo Amadeus.
 

Svetosavska akademija

PANČEVO, 27. januar 2010. (TV Pančevo) - U znak sećanja na velikog srpskog prosvetitelja Svetog Savu, od 1988. godine Srpska pravoslavna crkvena opština Pančevo organizuje Svetosavsku Akademiju u Kulturnom centru. Domaćin ovogodišnje svečanosti bio je protojerej Bogdan Samuilov.
   

Premijera "Čekaonice"

PANČEVO, 27. januar 2010. (TV Pančevo) - Sinoć je u pančevačkom Kulturnom centru premijerno izvedena predstava "Čekaonica", koju je ova gradska institucija kulture uradila u saradnji sa beogradskim "Ateljeom 212". Mladi reditelj Boris Liješević pretočio je iskaze običnih ljudi u dramske monologe koji govore o vremenu tranzicije.

   

Svetosavski dani u OŠ "Mika Antić"

PANČEVO, 25. januar 2010. (TV Pančevo) - U Osnovnoj školi "Sveti Sava" u toku je višednevni program proslave dana škole pod nazivom "Svetosavski dani". Nakon "Festivala nauke", organizovana je i radionica o nenasilju u školama, a u holu su učenici ove škole, članovi KUD „Stanko Paunović“, održali koncert za roditelje, nastavnike i vršnjake.
   

Portal za osnovce Doma omladine

PANČEVO, 25. januar 2010. (TV Pančevo) - Dom omladine danas je predstavio svoj internet magazin pod nazivom "Omladinko". Cilj ovog sajta je da poveže sve škole i da, decu i mlade, usmeri na edukativne i zabavne sadržaje.

   

Počeli "Svetosavski dani"

PANČEVO, 23. januar 2010. (TV Pančevo) - "Festival nauke" u Osnovnoj školi Sveti Sava otvorio je "Svetosavske dane" koji će trajati sve do srede, 27. januara.