Baner

Zelena oaza porodice Krstulović

PANČEVO, 21. avgust 2017. (TV Pančevo) – Nina i Dragan Krstulović iz Pančeva, ponosni su vlasnici rajskog vrta koji je u konkurenciji za najlepšu baštu, osvojio treće mesto. Kako ističu, najlepše je kad čovek ima svoj komad zelenila u kome se oseća opušteno i iz koga ne bi poželeo da ode.

Vlasnik ove predivne zelene oaze u samom centru grada, Dragan Krstulović, kaže da je njegova majka ranije učestvovala na ovakvim takmičenjima, a da je on zajedno sa svojom suprugom Ninom samo nastavio tu tradiciju. Prijavili su se na takmičenje, ali kako objašnjava, nisu imali nikakva očekivanja.

Dragan Krstulović ističe da je njegova supruga Nina „mozak operacije“ i da ona svakog dana aktivno radi na uređivanju bašte, bilo da je u pitanju zalivanje ili održavanje.

Sam pogled na zelenilo ove oaze, ali i cveće raznih boja postavljeno u saksijama na zidu, opušta svakog ko se tu nađe. Međutim, posebnu pažnju u svemu tome privlači bršljen u obliku pečurke za koji ponosni vlasnik objašnjava da je potrebno strpljenje i ulaganje da bi na kraju dobilo oblik kakav sada ima.

Za izgled ovakve bašte, ne može da brine samo jedna osoba, ističe Dragan. Da bi sve uspelo i dobilo jednu ovakvu celinu koja opušta dušu i telo, osim ljubavi, potrebno je da porodica zajedničkim snagama radi na tome.

Na mestu gde se nekada nalazio voćnjak, u sklopu dvorišta porodice Krstulović, već sedam godina postoji teniski teren na kojem mladi igrači svakog dana mogu da se rekreiraju. Najbitnije je da se vodi zdrav život, zaključuje vlasnik treće najlepše bašte.