Baner

Šumarijada na Čardaku - i takmičenje i druženje

PANČEVO, 13. maj 2018. (TV Pančevo) – Na Čardaku u Deliblatskoj peščari ovog vikenda održana je 13. Šumarijada, radničko-sportske igre zaposlenih u Javnom preduzeću "Vojovodinašume". Više od 400 učesnika takmičilo se u fudbalu, pikadu, odbojci, brzom sečenju stabala, a sveukupni pobednik ovogodišnje Šumarijade je Šumsko gazdinstovo iz Sremske Mitrovice.

I ovog maja četiri šumska gazdinstva koja posluju u sastavu Javnog preduzeća "Vojvodinašume" i sama Direkcija takmičili su se u nekoliko disciplina, ali su se i družili i razmenjivali iskustva. Prema rečima Marte Takač, generalne direktorke "Vojvodinašuma", Šumarijada i jeste prilika ne samo za druženje, već i za bolju saradnju.

Na Šumarijadi se zaposleni u "Vojvodinašumama" ne takmiče samo na sportskim borilištima, veće je to prilika i da se razmene ideje i primene dobra i pozitivan iskustva. U sastvu "Vojvodinašuma" posluju šumska gazdinstva "Banat" iz Pančeva, "Sremska Mitrovica", "Sombor", "Novi Sad", ali "Lovoturs" i "Turist" iz Petrovaradina. Među njima uvek ima zdrave konkurencije, ističe Marta Takač, kako na Šumarijadi, tako i u poslu.

Šumsko gazdinstvo "Banat" iz Pančeva na ovogodišnjoj Šumarijadi imalo je dosta takmičara, a u gađanju pikada bili su kao i svake godine najuspešniji.

 

Po završetku takmičenja, prešlo se na dodelu nagrada i druženje. Dodeljene su medalje i pehari, a sveukupni pobednik 13. Šumarijade su takmičari iz Šumskog gazdinstva "Sremska Mitrovica" koji su dobili prelazni pehar od Marte Takač, direktorke "Vojvodinašuma".