Baner

TV Pančevo na prijemu u VMA

Na Vojnomedicinskoj akademiji upriličen je koktel za sve medijske kuće sa kojima je ova ustanova tokom godine ostvarila dobru saradnju. Ekipa Televizije Pančevo bila je jedna od zvanica ovog skupa jer je tokom 2009. godine u više navrata boravila u ovoj ustanovi i obaveštavala javnost o novim načinima lečenja, koji su uspostavljeni na ovoj Akademiji.

Načelnik VMA Miodrag Jevtić je, prilikom obraćanja zvanicama, istako da je dobra saradnja sa medijima izuzetno važna jer su novinari ti koji sve informacije plasiraju do gradjana, nazivajući ovu saradnju strateškim partnerstvom od opšteg interesa. VMA ove godine obeležava jubilej od 165 godina od formiranja Centralne vojne bolnice, a prema rečima načelnika Jevtića svi zaposleni u ovoj ustanovi poštuju čuvenu latinsku poslovicu koja kaže "Dela, a ne reči".

U toku godine na VMA je ambulantno pregledano oko pola miliona ljudi i uradjeno je oko 24.000 operacija, medju kojima su transplatacije jetre i bubrega, kostne srži i matičnih ćelija, istakao je dr Jevtić,a od ove godine, osim vojnih osiguranika, omogućeno je i civilnom stanovništvu da se leči na Vojnomedicinskoj akademiji.

Televizija Pančevo je obaveštavala sugradjane o tome kakve sve usluge mogu dobiti na VMA, a sa posebnom pažnjom naša televizija je propratila transplataciju i doniranje organa.

Koktelu na VMA pristovalo oko je ok 60 domaćih medijskih kuća.