Baner

Održana 24. Fijakerijada u Crepaji

PANČEVO, 9. april 2018. (TV Pančevo) – U Crepaji je u organizaciji Konjičkog kluba „Lipicaner” održana 24. Fijakerijada, na kojoj je učestvovalo više od stotinu zaprega. Bio je to dan i za uživanje nekoliko hiljada posetilaca. Fijakerijada u Crepaji je i početak sezone za konjare i njihove prelepe ljubimce koji će se tokom celog leta pojavljivati i na revijalnim i takmičarskim nastupima.

Drugog dana Vaskrsa, uspešno je održana 24. Fijakerijada u Crepaji. Smotra konja i prelepih fijakera održana je u organizaciji Konjičkog kluba „Lipicaner“, uz učešće više od 100 zaprega. Ove godine takmičili su se najbolji dvoprezi, četvoroprezi i petoprezi. Konjari iz Crepaje su pre početka Fijakerijade prošli kroz selo, gde su ih pratili brojni pogledi. Manifestaciju je svečano otvorio predsednik opštine Kovačica Milan Garašević.

Organizatori manifestacije kažu da su zadovoljni odazivom konjara na “Fijakerijadi“ i dodaju da je „Fijakerijada“ mesto na kome se razmenjuju iskustva, gledaju lepi konji, a sklopi se i neki posao.

U Crepaji je negovanje dobrih konja iskonska potreba, a smisao za uživanje izražava se kroz nadmetanje u raskošnim i skupocenim fijakerima.

Fijakerijadi u Crepaji prisustvovalo je oko pet hiljada gledalaca.