Baner

Najlepši balkon Višnje Veličković

PANČEVO, 30. jul 2017. (TV Pančevo) – Nakon nedavno održanog takmičenja za najlepše uređenu baštu, balkon i javnu površinu, po drugi put, Višnja Veličković odnela je pobedu u kategoriji „Najlepši balkon“. Otvorila nam je vrata svog cvetnog raja i pojasnila koliko je potrebno truda da bi se postao dupli pobednik.

Lepotica je zahvaljujući ruži skinula kletvu sa Zveri shvativši da se u njega zaljubila, Tagore je spevao najlepše stihove inspirisan cvećem, čak je i Mali Princ proputovao vasionu da bi se vratio svojoj Ruži. Cveće kao takvo našlo je svoje mesto u pesmama, pričama i samoj ljubavi, cvećem se išlo protiv tenkova i ratova. Ali ako se zemlja smeje preko svog cveća, onda jedan od najlepših osmeha možete videti u dvorištu Višnje Veličković, koja je po drugi put odnela pobedu za „Najlepši balkon“ a kao glavni sastojak izdvaja ljubav.

Višnja Veličković cveće sadi godinama, bez obzira da li se takmičenje održava ili ne. Njeni ukućani joj pomažu u svemu a kad je JKP „Zelenilo“ objavilo konkurs, bili su sigurni da će upravo ona odneti pobedu. Iako ne planira dalja takmičenja, Višnja Veličković je istakla da nju pre svega opušta briga o cveću. Dodala je da će zahvaljujući ovogodišnjoj pobedi konačno moći svoj balkon da oplemeni čuvenim visećim muškatlama do kojih je bezuspešno pokušavala da dođe godinama. Višnja Veličković, pobednica izbora za „Najlepši balkon“

Ovogodišnju dobitničku postavku na balkonu činile su petunije, muškatle, begonije i kadife a gospođa Veličković istakla je da nema toliko vrsta cveća koliko ima sadnica. Kao najveći problem istakla je nedostatak prostorije u kojoj bi prezimile višegodišnje sadnice, te svakog proleća ispočetka gradi svoj mali vrt u kome se nikad ne pojavljuju iste vrste cveća.

Višnja Veličković otkrila nam je tajnu da je ključ dobre nege praćenje cveća i svih njegovih promena. Ističe da je bitno da rasad bude jak i bokorast a da se prilikom kupovine sadnica obrati pažnja na to da li cveće zdravo da bi se što lakše primilo i napredovalo. Višnja Veličković zasluženo je odnela pobedu za „Najlepši balkon“ JKP Zelenila. Pokazala nam je kako se sa mnogo ljubavi, pažnje i truda može stvoriti pravi mali cvetni raj i dokazala nešto što je još davno rekao čuveni pisac Hans Kristijan Andersen “Nije dovoljno samo živeti! Potrebno je imati malo sunca, malo slobode i malo cveća!”