Baner

Najbolji "kotlić" Radovana Stanojevića na gulašijadi u lokalu „Crna dama 69“

PANČEVO, 28. april 2018. (TV Pančevo) – Prva gulašijada u Pančevu u organizaciji Caffe kluba „Crna dama 69“, koji se nalazi na zelenoj pijaci, okupila je više od 30 učesnika koji su demonstrirali vrhunsko kulinarsko umeće.

Gulašijada u Pančevu, prevazišla je očekivanja ljubitelja gastronomije. Uz vrhunske specijalitete spremane u 13 kotlića, manifestaciju su obeležili pre svega druženje i pozitivna atmosfera svih generacija.

Organizator pančevačke Gulašijade je Caffe „Crna dama 69“ , a učesnici su saglasni da, pored zadovoljstva koje donosi druženje i kulinarstvo, priprema gulaša zahteva i određene veštine. Dobar gulaš se, prema rečima trećeplasitranog i jednog od najpoznatijih učesnika i kuvara na ovakvim manifestacijama u Pančevu i šire, Žike Živkova, uz određeno znanje oko odabria sastojaka, kuva barem 3 – 4 sata.

Žiri nije imao ni malo lak zadatak da, u skladu sa kriterijumima ocene specijaliteta, proglasi pobednike za koje su obezbeđene prigodne nagrade: kotlić za prvo, tronožac za drugo mesto a činiju za serviranje gulaša trećeplasiranom.

Pobednik gulašijade je Radovan Stanojević, drugo mestoosvojio je Dušan Gavrilović a treće Žika Živkov.