Baner

Mirno u novogodišnjoj noći

Novogodišnja noć u Pančevu prošla je "mirno". Bilo je veselih, ali je mnogo manje kafića i kafana otvorilo svoja vrata za doček, nego što je to bilo prethodnih godina. Pucale su petarde, pucnjava nije bilo. Hitna pomoć je uglavnom pomagala onima koji su se prejeli, a taksisti kažu da su imali manje posla nego pri dočeku 2009. godine.

U centru grada radilo je samo nekoliko kafana i kafića. Javne proslave u Pančevu nije bilo. Deo mlađe populacije otišao je za Beograd, a kafić u kojem je na jednom mestu u Pančevu bilo najviše mladih bio je kafe "Coupe". Deo ekipe TV Pančevo, koja je radila u toku novogodišnje noći, na tom mestu je i dočekao ponoć. Mladi su i sebi i drugima poželeli da im bude bolje. Na pitanje našeg reportera šta žele, uglavnom su rekli da im bude bar malo bolja nego 2009.
Po izveštajima iz policije nije bilo intervencija zbog nereda niti upotrebe vatrenog oružja. Petarde i ostale vrste pirotehničkih sredstava bili su uobičajna pratnja veselja, ali povređenih u tim slučajevima nije bilo.
Čak je i hitna pomoć imala manje posla nego što se očekivalo. Broj intervencija je bio manji nego za vreme vikenda. Lekari su 37 puta intervensali. Dr Velibor Radusinović je za TV Pančevo rekao da se tek očekuje povećan broj intervencija, i to zbog prekomernog konzumiranja hrane.