Baner

Izložba aranžmana za Uskrs

PANČEVO, 01. april 2010. (TV Pančevo) - Učenici Poljoprivredne škole „Josif Pančić“ povodom Uskrsa organizovali su izložbu uskršnjih aranžmana koje su sami napravili.

Đaci pančevačke Poljoprivredne škole za svaki praznik organizuju tematske izložbe. Povodom Uskrsa učenici ove škole su na časovima praktične nastave tokom prethodne nedelje koristeći svoju maštu napravili razne uskršnje ikebane.

- Na osnovu onoga što su doneli od materijala i posude oni izrađuju svoje aranžmane. Svi imaju svoju viziju, maštu, kreaciju, a ono što ja ocenjujem je tehnika izrade, koju sam mogla da im prenesem kao naučnu disciplinu, rekla je za TV Pančevo Jasmina Dimitrijević, profesor hortikulture u Poljoprivrednoj školi „Josif Pančić“.

Uskršnje aranžmane pravili su đaci II i III razreda ove škole, koji se školuju za zanimanja cvećar - vrtlar i tehničar hortikulture. Za ovu izložbu pripremljeno je više od 60 radova.

- Ja sam došla na ideju da napravim Uskršnje gnezdo sa cvećem koje je sada pristupačno i jajima za Uskrs tako da izgleda što lepše i bolje. Za aranžman sam upotrebila narcise, travu i Uskršnja jaja, kokoške i korpicu, rekla je jedna od učenica.

Priprema uskršnjih aranžmana u Poljoprivrednoj školi je dugogodišnja tradicija. Pored promotivnih izložbi na kojima đaci ovih smerova prikazuju svojim vršnjacima i nastavnicima šta su sve u školi naučili, oni organizuju i prodajne izložbe koje su u prethodnom periodu bile veoma dobro posećene.