Baner

Gimnazija birala svog muzičkog idola

PANČEVO, 29. mart 2010. (TV Pančevo) - Učenički parlament Gimnazije „Uroš Predić“ proteklog vikenda organizovao je izbor svog muzičkog idola. Šest takmičarki i više od 200 njihovih školskih drugara navijača, pre svega, imalo je sjajnu zabavu.

U subotu uveče ne samo da je bila gužva u Kupeu, već se i ispred kluba čekalo na red za ulazak. Razlog je bio izbor za muzičkog idola Gimnazije „Uroš Predić“, koji je nakon 3 godine ponovo organizovan. Ovog puta za simbolične, ali simpatične nagrade takmičilo se 6 pevačica. Njihove nastupe pratilo je više od 200 gimnazijalaca, što je pokazalo koliko ovi mladi vole muziku i dobru zabavu.

- Deca vole da se provedu, da sa svojim drugarima podele neke radosti. U svakom slučaju im je zanimljivije nego u školi. Odziv je mogao da bude i malo slabiji. Imamo tehničkih problema i jako puno profesora dežura jer nisu svi učenici bili u mogućnosti da prisustvuju večeras tako da ćemo ubuduće morati da pronađemo neki prostor koji će moći da primi više ljudi. Mi u Gimnaziji nemamo takav prostor, pa ja ovom prilikom apelujem da se taj problem reši. U svakom slučaju bolje je da se učenici bave ovakvim aktivnostima nego da budu na nekim sumnjivim mestima, izjavila je za TV Pančevo Elizabeta Milošević Grajfenštajn, direktorka Gimnazije.

- Organizacija je bila mukotrpna. Trebalo je uraditi veliki posao pre svega oko spremanja takmičarki za nastupe. Sve pripreme oko nastupa organizovao je profesor Dabić, rekao je za TV Pančevo Bogdan Teodorović, predsednik Učeničkog parlamenta.

Učenički parlament Gimnazije ovaj izbor pripremao je oko mesec dana i nastojaće da to postane njihova redovna godišnja aktivnost.