Baner

Etno bazar u opovačkom parku

PANČEVO, 20. maj 2018. (TV Pančevo) – U sklopu manifestacije Dani opštine Opovo danas je održan sada već tradicionalni etno bazar u organizaciji Udruženja „Aktiv žena Opovo“.

Na 16 štandova raspoređenih duž glavne pešačke staze u opovačkom parku predstavila su se udruženja Kreativa (Sefkerin), Zlatne ruke (Sefkerin), Čenćanski suveniri (Čenta), Mala vesela radionica (Pančevo), Vešte ruke (Pančevo), Glogonjke (Glogonj), Vidovdan (Crepaja), Draginja Nestorov (Sakule), Etno – Kutak (Kačarevo), Pančevke – Gornji grad (Pančevo), zatim Milanka Ivanović i Marija Prodanović iz Opova, Likovna radionica dece (Čenta i Stajićevo), Dom za odrasla i invalidna lica (Bežanijska kosa) i naravno domaćin Aktiv žena Opovo.

Ispred lokalne samouprave, koja je preko projekta podržala ovu izložbu, etno bazar su obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić i njegov zamenik Miloš Markov. Predsednik opštine se zadržao na svakom štandu, razgovarao sa učesnicama bazara i izrazio veliko zadovoljstvo odzivom učesnika i kvalitetom prikazanih radova.

Na štandovima veoma šarenoliko, od kolača, preko narodne radinosti i suvenira do primenjenog dizajna. Neki od eksponata su bili samo izloženi, dok su se drugi mogli kupiti. Svakako odlična prilika za naše građane da se prošetaju i pogledaju ovu lepu izložbu na otvorenom.