Baner

Cveće na pijaci privuklo Pančevke

PANČEVO, 21. april 2018. (TV Pančevo) – S dolaskom lepog vremena zelena pijaca, osim dobre ponude voća i povrće, bogata je mnogobrojnim rasadom cveća. Veliki broj sugrađanki odlučio je da kupi cveće i ulepša svoje terase i dvorišta.

Na ulazu u Zelenu pijacu, gde je prostor za prodaju cveća, ove subote bila je gužva. Muškatle, petunije, lepi jova, kadifice samo su neke vrste cveća za koje je bilo najviše interesovanja. Cene slične prošlogodišnjim, a važe i popusti kad se kupuje više sadnica.

- Malo je naporan dan, ali imamo veliki izbor ceveća, cene se nisu menjale. Imamo dan i noć po 25 dinara. Imamo i cveće u saksiji koje ne treba presađivati - petunije, muškatle vrbene. Muškatle su od 250, 350. Velike crvene loptice, muškatle kaliope, za koje je veliko interesovanje su 300 dinara. Za muškatle je važno da ima sunca i treba ih pehranjivati.

Na biljke koje su u rasadu, ukoliko pazarite na više, imate popust, a većina sugrađana koja je pazarila na pijaci kupovala je na kutije, pa su i cene za te kupce bile niže.