Kultura

 

Kulturnom centru digitalni projektor po konkusu NIS-a

PANČEVO, 13. januar 2018. (TV Pančevo) – Kulturni centar Pančevo, je na konkursu Naftne industrije Srbije „Zajednici zajedno“ dobio 3 i po miliona dinara za nabavku digitalnog bioskopskog projektora. Kada ovaj uređaj bude nabavljen i montiran, Pančevci će imati priliku da uživaju u kristalno jasnoj slici, nečemu što trenutno mogu da vide samo u privatnim bioskopima. Nabavkom digitalnog projektora Kulturni centar u Pančevu, biće jedina ovakva ustanova koja ima takav projektor u vlasništvu.

 

Film "Porodica" Saše Radojevića premijerno u Apolu

PANČEVO, 26. decembar 2017. (TV Pančevo) – U Dvorani Apolo održana je Pančevačka premijera igranog filma „Porodica“, Saše Radojevića sa Milutinom Miloševićem i Vanjom Ejdus u glavnim ulogama. Pored autora, na premijeri je bila prisutna i filmska ekipa.

   

Praznik "Paunovićevog" stvaralaštva

PANČEVO, 23. decembar 2017. (TV Pančevo) – I ovog decembra Kulturno-umetničko društvo "Stanko Paunović" NIS Rafinerija nafte Pančevo održalo je veliki generacijski koncert u prepunoj Hali sportova. Nastupilo je više od 500 članova ovog KUD-a u 13 izvođačkih anasambala, a publika je imala priliku da uživa u dva i po sata najboljeg folklornog programa.

   

"Foča" u gostima "Neolitu"

PANČEVO, 20. decembar 2017. (TV Pančevo) – U MZ Starčevo organizovan je prijem za članove KUD-a "Foča"iz Republike Srpske, koji su se nalazili u trodnevnoj poseti Starčevu. Gosti su zajedno sa domaćinima organizovali i koncert, kojim su obeležili početak saradnje.

   

Ostaci praistorijske civilizacije u Muzeju

PANČEVO, 18. decembar 2017. (TV Pančevo) - U gradskom muzeju održana je prezentacija i predstavljen katalog „Prethodna sondažna arheološka iskopavanja“ na prostoru budućih objekata Rafinerije nafte Pančevo 2010. i 2012. godine. Autorke Maja Živković i Jasna Vujović bile su rukovodioci radova na ovim iskopavanjima.

   

"Zimsko cirkuliranje" u Gradskoj biblioteci

PANČEVO, 16. decembar 2017. (TV Pančevo) – Izložba „Zimsko cirkuliranje“, u kojoj su svojim radovima učestvovali članovi regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ iz Pančeva otvorena je u Gradskoj biblioteci.