Kultura

 

Kulturni centar dobio ime po Nebojši Glogovcu

PANČEVO, 13. februar 2018. (TV Pančevo) – Kulturni centar Pančevo dobiće ime po poznatom glumci Nebojši Glogovcu. Nebojša Glogovac preminuo je u 49. godini života posle kraće bolesti. Poznat je po brojnim ulogama na televiziji i u pozorištu za koje je dobio domaća i međunarodna priznanja.

 

"Moja slovačka priča" u Narodnom muzeju Pančevo

PANČEVO, 8. februar 2018. (TV Pančevo) – U Narodnom muzeju Pačevo otvorena je izložba pod nazivom „Moja slovačka priča“ autora Petra Dešića. Izložba predstavlja život Slovaka iz 24 sela sa ovih prostora, a poseban akcenat je stavljen na slovačku narodnu nošnju, koja predstavlja početnu impresiju fotografa.

   

"Faust" u Apolu

PANČEVO, 2. februar 2018. (TV Pančevo) – U prepunoj dvorani Apolo, glumci pozorišta "Lektira" odigrali su predstavu "Faust" u režiji proslavljenog glumca Ivana Jevtovića. Pozorište "Lektira" teži učenju pravilnih obrazaca ponašanja i otkrivanju značaja komunikacije i međuljudske saradnje u razvoju mladih ljudi.

   

Novi "Glasnik muzeja Banata"

PANČEVO, 1. februar 2018. (TV Pančevo) – U pančevačkom Narodnom muzeju predstavljen 19 broj godišnjeg izdanja "Glasnika muzeja Banata", koji već punih trideset godina informiše javnost o naučnim dostignućima i istraživanjima iz muzeja u Banatu.

   

Tradicionalna Svetosavska akademija

PANČEVO, 27. januar 2018. (TV Pančevo) – U Kulturnom centru tradicionalno je održana Svetosavska akademija. Organizari su Uspenska crkva, Grad Pančevo i Kulturni centar.

   

Veliki broj kulturnih dešavanja u 2018. godini

PANČEVO, 21. januar 2018. (TV Pančevo) – O kulturnim dešavanjima koja očekuju Pančevce, manifestacijama po kojima je naš grad prepoznatiljiv i rekonstrukciji objekata poput Narodnog muzeja i Doma omladine za RTV Pančevo govorio je član Gradskog veća zadužen za kulturu Nemanja Rotar.