Srbija

 

Vučić pozvao Nazarbajeva da poseti Srbiju

PANČEVO, 9. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Aleksandar Vučić predložio je predsedniku Kazahstana Nursultanu Nazarbajevu da ta država u Beogradu otvori trgovinsko predstavništvo i pozvao predsednika Kazahstana da poseti Srbiju. Zahvalio se na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. Nazarbajev je rekao da je dvadeseti vek bio težak za Srbiju i poručio da će njegova zemlja biti uz nas u savladavanju svih teškoća.

 

Vučić: Srbija ostaje vojno neutralna, ali će sarađivati sa NATO-om

PANČEVO, 8. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Srbija je vojno neutralna zemlja i čuvaće svoju vojnu neutralnost, ali i sarađivati sa NATO-om, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na otvaranju Međunarodne terenske vežbe upravljanja posledicama vanrednih situacija „SRBIJA 2018“, koja je počela u Mladenovcu.

   

POČINJE VEŽBA SRBIJA 2018: Predsednik Vučić i generalni sekretar NATO u Mladenovcu

PANČEVO, 7. oktobar 2018. (TV Pančevo) – U Mladenovcu sutra počinje međunarodna terenska vežba upravljanja posledicama vanrednih situacija "Srbija 2018", a ceremoniji otvaranja vežbe prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

   

Sećanje na stradale u Jajincima

PANČEVO, 7. oktobar 2018. (TV Pančevo) – U znak sećanja na desetine hiljada brutalno ubijenih na strelištu u Jajincima tokom Drugog svetskog rata, u spomen-parku Jajinci održana je državna komemorativna svečanost. Jajinci su, zajedno sa banjičkim i drugim beogradskim mučilištima, visoka škola našeg nacionalnog morala i indeks vrednosti slobode koja je drugo ime naše zemlje i našeg naroda, poručila je na svečanosti premijerka Ana Brnabić.

   

Vučićeva čestitka Putinu: Srbija privilegovana što ima iskrenog prijatelja kakav je Rusija

PANČEVO, 7. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Aleksandar Vučić je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu rekao da sa radošću očekuje njegovu predstojeću posetu Srbiji, a Putin je, zahvaljujući na rođendanskim čestitkama, još jednom potvrdio da će posetiti Srbiju, rečima: „Vidimo se u Srbiji, dragi prijatelju“.

   

Srbija će i dalje igrati važnu ulogu u očuvanju mira u regionu

PANČEVO, 6. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je možda preterano jako upozorenje predsednika Evropske komisije Žan Kloda Junkera da će na Balkanu biti kao 90-tih ako mu se uskrati EU perspektiva, ali da ne bi ni potcenio procene šefa evropske „vlade“, kojeg smatra veoma ozbiljnim političarem.BiH izbori:Sukob među Srbima u RS bio bi katastrofa.