Srbija

 

Vučić: Sa Palmerom najviše o KiM i kosovskoj vojsci

PANČEVO, 19. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa vršiocem dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metjuom Palmerom razgovarao o nizu pitanja, ali da je najviše reči bilo o pitanju KiM i pokušaju formiranja kosovske vojske.

 

Vučić sa patrijarhom antiohijskog i svega Istoka Jovanom X i patrijarhom Irinejem

PANČEVO, 19. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Republike Aleksandar Vučić sastao se danas sa Njegovim blaženstvom patrijarhom antiohijskim i svega Istoka G. Jovanom H i Njegovom svetošću patrijarhom srpskim G. Irinejom.

   

Vučić:Ne postoji sila koja će nas naterati da priznamo Kosovo

PANČEVO, 18. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Ne postoji sila koja će Srbiju naterati da prizna Kosovo, rekao je predsednik Aleksandar Vučić i poručio da se mora postići kompromis, te da i Beograd i Priština moraju da odstupe od svojih tvrdih stavova, jer je to smisao kompromisa.

   

Vučić: U regionu potreba jača uloga EU

PANČEVO, 18. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u regionu Zapadnog Balkana potrebna jača uloga EU. Poručuje da je potrebno da građanima bude ponuđeno nešto realistično i snažno za njihovu budućnost.

   

Vučić: Austrija prijatelj, o Kosovu i Metohiji različito

PANČEVO, 17. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas zahvalnost svom gostu, austrijskom predsedniku Aleksanderu Van der Belenu što su mogli da razgovaraju o svim pitanjima, i ekonomiji, i migrantima i o ključnim političkim pitanjima, uključujući Kosovo i Metohiji, o kojem, inače, imaju različite stavove.

   

Vučić dočekao Van der Belena

PANČEVO, 17. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Austrije Aleksander van der Belen posetu Beogradu započinje razgovorom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. U centru razgovora bilateralni politički i ekonomski odnosi, evropska perspektiva Srbije, ali i dijalog Beograda i Prištine.