Vučić sa Putinom u Moskvi početkom oktobra

PANČEVO, 21. septembar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se početkom oktobra u Moskvi sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Vučić je na svom Tviter nalogu zahvalio ruskom ambasadoru Aleksandru Cepurinu na angažmanu u stvaranju najboljih odnosa izmedu Srbije i Rusije.

Prethodno je Čepurin na svom nalogu na toj društvenoj mreži napisao da će se poseta održati početkom oktobra i da se na sastanku predsednika Srbije i Rusije očekuje razmatranje ključnih bilateralnih i regionalnih pitanja.

„Tokom kratkog razgovora s A.Vučićem pričali smo o modalitetima predstojeće posete Predsednika Srbije Moskvi. Poseta će se održati početkom oktobra. Na sastanku s Predsednikom V.Putinom očekuje se razmatranje ključnih bilateralnih i regionalnih pitanja. Raspoloženje je pozitivno“, napisao je Čepurin.

Srpski predsednik zahvalio mu je na angažmanu za stvaranje najboljih odnosa dve zemlje i izrazio uverenje da će razogovori doneti veliku korist srpskom i ruskom narodu.

„Hvala Vam, Ekselencijo, na iskrenom angažmanu u stvaranju najboljih odnosa između Srbije i Rusije. Radujem se novom susretu sa predsednikom Putinom, uveren da će naši razgovori doneti veliku korist srpskom i ruskom narodu“, napisao je Vučić.

Predsednici Srbije i Rusije sastali su se u Moskvi u maju kada su razgovarali o Kosovu i Metohiji, nabavci vojne opreme i bilateralnim odnosima dve zemlje, a Vučić je tada prisustvovao i Paradi pobede i učestvovao u šetnji „Besmrtni puk“.