Vesti

 

Obeleženo 100 godina letenja u Pančevu

Povodom stogodišnjice od prvog leta u našem gradu u Skupštini grada upriličena je svečanost na kojoj su se okupili nekadašnji asovi jugoslovenskog vazduhoplovstva – vrsni konstruktori, modelari, piloti i oni koji su se godinama i decenijama bavili vazduhoplovstvom.

 

TV Pančevo na prijemu u VMA

Na Vojnomedicinskoj akademiji upriličen je koktel za sve medijske kuće sa kojima je ova ustanova tokom godine ostvarila dobru saradnju. Ekipa Televizije Pančevo bila je jedna od zvanica ovog skupa jer je tokom 2009. godine u više navrata boravila u ovoj ustanovi

   

Najbolji sportisti Pančeva

ŽOK Dinamo Azotara je najbolji klub u pančevačkoj opštini u 2009 godini. Najbolja sportistkinja je plivačica "Tamiša" Nađa Higl, a najbolji sportista je Miloš Stojanović veslač "Tamiša". Oni su prvonagradjeni u Izboru najboljih sportista našeg grada u 2009. godini, koje je organizovao Sportski savez Pančeva.
   

Deca priredila prodajnu izložbu

Novogodišnja prodajna izložba ručnih radova dece ometene u razvoju iz dnevnog boravka "Neven" i škole "Mara Mandić" održana je u prostorijama boravka na Tesli. Posetioci su mogli da kupe novogodišnje čestitke, ukrase, ikebane, kao i kecelje, jastučiće, krpe ali i razne gipsane ukrase.

   

PENG ispao iz proizvodnje

Televizija Pančevo saznaje da je negde oko 12 časova došlo je naglog porasta pritiska u reaktoru u fabrici PENG, što je dovelo do ispadanja ove fabrike iz pogona.

   

Vakcinisano samo dvoje dece

Od kako je počela vakcinacija, za dva dana vaksinisano je samo dvoje dece u predškolskom dispanzeru. Prioritet imaju deca sa hroničnim tegobama kao i ona koja imaju problema sa srcem, a vakcinu mogu da prime deca starija od šest meseci starosti. Roditelji koji žele da vakcinišu svoju decu

   

Lažno predstavljanje

JKP „Higijena“ upozorava građane Pančeva da su se i ove godine, kao i prethodnih u vreme božićnih i novogodišnjih praznika pojavila izvesna lica, koja se lažno predstavljaju kao radnici Higijene, tražeći određenu pomoć.

   

Servisne informacije za 23. decembar

   

15 godina od smrti Dušana Vukajlovića

Prošlo je 15 godina od smrti pesnika Dušana Vukajlovića, jegnog od najboljih pančevačkih pesnika. Tim povodom u "Studiju 21" organizovano je književno veče na kojem su se okupili prijatelji i poštovaoci njegovog rada.