SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE U OKOLINI PANČEVA: Maloletnik silovao dečaka

PANČEVO, 14. avgust 2018. (TV Pančevo) – Trinaestogodišnji dečak iz okolne Pančeva prijavio je policiji da ga je na lokalnom putu silovao mladić star 17 godina , saznaju beogradski mediji.

Nesrećni dečak je u nedelju najpre rekao roditeljima da ga je presreo četiri godine stariji poznanik i da ga je seksualno napastvovao, nakon čega je u pratnji oca i majke otišao u policiju i prijavio mladića. Prema nezvaničnim informacijama, sedamnaestogodišnjak je dečaka oborio na zemlju.

Jednom rukom mu je skinuo šorc, a drugom ga je držao za obe ruke da bi ga sprečio da mu pruži otpor, a onda ga je silovao. Dečak je sve to ispričao na saslušanju pred radnicima Centra za socijalni rad, koji uvek prisustvuju u ovakvim situacijama. Inače, dečak je rekao da ovo nije prvi put da ga poznanik seksualno zlostavlja, da se to dešavalo u poslednje dve godine, ali da on nije smeo da ga prijavi jer ga se, plašio pošto mu je pretio da ne sme nikome da kaže šta se dešava.

Nadležni tužilac je posle iskaza dečaka naložio da on bude prebačen na Institut za majku i dete, gde su mu obavljeni neophodni pregledi. Nakon što je dečak ispitan, policija je pronašla i privela osumnjičenog tinejdžera.

On je takođe saslušan uz prisustvo oca, advokata i radnika Centra za socijalni rad, a na saslušanju je priznao krivicu u potpunosti. Inače, ovaj mladić je odranije poznat policiji po razbojništvima.