Obdukcija potvrdila ubistvo i samoubistvo

PANČEVO, 16. maj 2018. (TV Pančevo) – Jučerašnji tragični događaji najpre u Idvoru, a zatim i u susednom Uzdinu još su pod istragom. Ono što je iz Višeg javnog tužilaštva u Pančevu potvrđeno jeste da je obdukcijom utvrđeno da se radi o ubistvu i samoubistvu.

Miroslav Kalin (34) stradao je u ponedeljak uveče u blizini Idvora kada ga je u lovu usmrtio hitac iz vatrenog oružja. Njegovo telo pronađeno je u utorak rano ujutru. Nekoliko sati kasnije, policija je evidentirala i samoubistvo koje se dogodilo nekoliko kilometara dalje, u Uzdinu. Reč je takođe o lovcu, Viorelu Stoji (51).

Pretpostavlja se da su Kalinova smrt i Stojino samoubistvo povezani, odnosno da je Stoja greškom usmrtio Miroslava, a potom izvršio samoubistvo.

Prema nezvaničnim informacijama, Miroslav Kalin i njegov stručni pratilac Jožef Pap imali su dozvolu za izlazak u lovište. Nezvanično saznajemo i da Viorel Stoja nije imao dozvolu za lov, niti lovnu kartu za ovu lovnu godinu, što dovodi do zaključka da je on zapravo bio u lovokrađi.

Takođe nezvanično saznajemo da Kalin i Stoja nisu znali da se u isto vreme nalaze u istom lovištu, što nije smelo da se dogodi. Naime, Udruženje „Livade“ Kovačica gazduje sa 40 hiljada hektara lovne površine koja je podeljena na sedam katastarskih opština. Svojim statutom je ovo lovačko Udruženje rešilo da svako lovačko društvo upravlja svojim područjem a granice su za lovce iz drugih naseljenih mesta nepovredive. Do tragedije je došlo na području lovišta lovačkog društva Idvor, čiji je nastradali Miroslav bio član, ne i Viorel.

Do nemilog događaja u kom je nastradao Kalin došlo je oko 21:30h. Pap Jožef koji je sa Kalinom izašao u lovište je kako saznajemo u to vreme čuo pucanj i odmah poslao poruku Miroslavu, da li je palo nešto, misleći na divlju svinju, na šta mu on nije odgovarao. Pošto mu se ni u dogovoreno vreme, u 22h nije javljao na poziv on se polako uputio prema kući, misleći da će ga Kalin uskoro stići. Na putu do kuće ga je pozvao još nekoliko puta. Miroslav se i dalje nije javljao, pa je Jožef pozvao njegovog brata. Zajedno su otišli na lice mesta da ga traže, a kako u tome nisu uspeli, alarmirali su policiju i lovačko društvo i tek po svitanju pronašli beživotno telo. Nekoliko sati kasnije pronađeno je i beživotno telo Viorela Stoje u Uzdinu u porodičnoj kući, gde je živeo.

Za ovaj slučaj nadležno je Više javno tužilaštvo u Pančevu, gde navode da je urađena obdukcija kako jednog tako i drugog lica. Obdukcijom je utvrđeno da je V.S. Iz Uzdina izvršio samoubistvo i da je M.K iz Idvora zadobio prostrelnu ranu u predelu glave od, za sada, NN lica. U toku je predistražni postupak i izdate su naredbe za balističko veštačenje oduzetog oružja, te će se nakon toga utvrditi kako je i iz čijeg oružja zadobio ranu.

Izvor: RTVOK