Kupovina vozačkih dozvola

Posle prošlonedeljenog privođenja odgovornih iz Auto škole "Putnik", pančevačka policija danas je krivične prijve predala i protiv vlasnika i instruktora Auto škole "Zmaj" i jednog policajca, pod sumnjom da su prodavali vozačke dozvole. Pančevačka policija danas je privela Stanišu Stanojevića, vlasnika Auto škole „Zmaj“, i petoro instruktora ove škole: Zorana Pavlovskog, Petra Dančua, Stanojku Milevski, Momira Jovanovića i Božu Stojsavljevića, pod sumnjom da su kandidatima obezbedjivali dozvole za B i C kategoriju, bez praktične obuke i polaganja ispita. Istovremeno, priveden je i policajac Novica Bošković, kao član Komisije za polaganje vozačkih ispita, pod sumnjom da je sarađivao sa vlasnikom i instruktofima ove auto škole.
Oni se sumnjiče da su u toku 2009. godine, omogućili polaganje vozačkih ispita Aleksandru Joviću, Banetu Sušiću, Danijelu Iliću i Nemanji Bogojeviću, bez časova praktične obuke vožnje.
Vlasnik Auto škole „Zmaj“ Staniša Stanojević osumnjičen je i da je nameravao da izbegne plaćanje PDV-a, pošto u fiskalnoj kasi nije registrovao prihod od oko 2 i po miliona dinara.
Oni su osumnjičeni da su zloupotrebili službeni položaj, falsifikovali službene isprave ili izvršili delo poreske utaje. Na saslušanje, sa krivičnom prijavom, privedeni su kod istražnog sudije Opštinskog suda u Pančevu.