CARINICI ZAUSTAVILI KOMBI KURIRSKE SLUŽBE, A UNUTRA NAŠLI MALI ARSENAL: U tovaru bile sekire, suzavci, noževi, bokseri, palice, dvogledi...

PANČEVO, 5. maj 2018. (TV Pančevo) – Carinici su u magacinu „Beks ekspresa“ u dva navrata zaplenili ukupno oko 25 kilograma rezanog duvana, ali i drugu neprijavljenu robu poput suzavaca, noževa, boksera i palica, ali i garderobe za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine, saopštila je Uprava carina Srbije.

"Najpre je u kombiju beogradskih registarskih oznaka, tokom kontrole pošiljke pristigle iz Pančeva, pronađen tovar bez dokaza o plaćenim carinskim i drugim dažbinama, a radi se o robi stranog porekla, među kojom je i ona koja može ugroziti bezbednost građana. Tada je oduzeto skoro 19 kg rezanog duvana, ali i odeća za koju se sumnja da je falsifikat poznatih svetskih brendova", piše u saopštenju.

Radi se o gotovo 300 majica, približno 100 šortseva i oko 50 papuča, tvrde u upravi i dodaju da to nije sve.

"U tovaru kombija pronađeno je još i 25 suzavaca, 11 noževa, 5 boksera, 5 gvozdenih palica, 3 sekire i 3 dvogleda, a sumnja se da je reč o robi namenjenoj prodaji na sivom tržištu. Još jedan prekršaj po istom scenariju otkriven je tog dana, opet u magacinu „Beks ekspresa“, kada je u pošiljci koja je takođe poslata iz Pančeva otkrivena sumnjiva i neprijavljena roba stranog porekla bez ikakve potvrde o plaćenim dažbinama. Tom prilikom u kombiju beogradskih registarskih oznaka otkriveno oko 6 kilograma rezanog duvana, koji je zadržan", naglašavaju iz Uprave carina Srbije i dodaju da su pronašli skoro 40 šortseva, više od 20 satova kao i 15 donjih delova trenerki.