Recikliraj! Eko-ceger nagrada!

PANČEVO, 25. avgust 2018. (TV Pančevo) – JKP "Higijena", JKP "Zelenilo", Eko-star PAK i Udruženje mladih iz Jabuke organizovaće akciju prikupljanja ambalaže svakog vikenda do kraja septembra na štandu ispred upravne zgrade na Zelenoj pijaci u terminu od 8 do 12 sati. Svi Pančevci koji donesu 10 PET boca ili 5 aluminijumskih limenki dobiće ceger za kupovinu izrađen od reciklirane plastike.

Kraj avgusta je pravo vreme za čišćenje podruma i ostava, a ukoliko u njima pronađete stare staklene flaše i tegle, umesto u kontejner za smeće imaćete priliku da ih pošaljete u reciklažu i da pri tom osvojite eko-ceger za kupovinu.

Plastika i aluminijum koju ne recikliramo završava na deponijama i u životnoj sredini, i razgrađuje se od 100 do 1.000 godina. Cilj ove akcije nije samo promocija reciklaže, već i smanjenja korišćenja plastike za jednokratnu upotrebu, u koju spadaju i polietilenske kese tregerice. Reciklaža je višestruko značajna, jer smanjuje zagađenje životne sredine ambalažnim otpadom, štedi energiju i sirovinske resurse na planeti.

Akcija prikupljanja ambalaže trajaće do kraja septembra na štandu ispred upravne zgrade na Zelenoj pijaci u terminu od 8 do 12 sati.