"Aktivni za reke" - volonterska akcija u subotu

PANČEVO, 14. jun 2018. (TV Pančevo) – U subotu, 16. juna, dvanesti put u našem gradu biće održana manifestacija „Dan Dunava“ pod sloganom „Aktivni za reke“. I ove godine organizatori će uz pomoć oko 60 volontera i ostalih učesnika manifestacije očistiti priobalje Tamiša od pet ambalaže, a pripremljen je i bogat sportski, kulturni i edukativni program.

Početak manifestacije zakazan je za 10 sati na Gradskoj plaži, posle čega se kreće na ekološko-volontersku akciju čišćenja Dunava. Prema rečima Milorada Timčenka, koordinatora manifestacije, u ovoj akciji će učestvovati oko 60 volontera, sportisti, učenici i zainteresovani građani.

Već 12 godina koliko se ova manifestacija održava u našem gradu ima podršku lokalne samouprave, jer ima veliki privredni i ekološki značaj za naš grad.

Turistička organizacija Pančeva drugu godinu podržava manifestaciju „Dani Dunava“, a ove godine za učesnike će biti organizovana promotivna vožnja katamaranom.

Organizovanje manifestacije "Dan Dunava" Pančevo se pridružuje Međunarodnom komitetu za zaštitu reke Dunav, čime i naš grad postaje neradvojni deo ekoloških i društveno odgvornih programa koji se odvijaju na tertoriji većine gradova i mesta Podunavskog regiona.