Vojska Srbije jača za 116 podoficira

PANČEVO, 12. oktobar 2018. (TV Pančevo) – U kasarni "Narodni heroj Stevica Jovanović" održana je svečanost povodom prijema polaznika 12. i 13. klase Osnovnog kursa podoficira u profesionalnu vojnu službu. Svečanosti je prisustvovao i general-major Petar Cvetković, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Na svečasnosti u kasarni "Stevica Jovanović" promovisano je i 116 polaznika 12. i 13. klase Osnovnog kursa za podoficire. Predstavljeni su i najbolji u svojim klasama u čije ime se prisutnima se obratio Tanasije Radosavljević, prvorangirani u 13. klasi, koji je ovom prilikom rekao da je pred svima njima dug put pun izazova i sticanje novih znanja.

General-major Petar Cvetković, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije, istakao je da je danas ojačan stroj Vojske Srbije za nove podoficire i da ih u narednom periodu očekuje naporan rad i usavršavanje.

Svečanosti u Pančevu prisustvovali su i roditelji, rodbina, prjatelji polaznika, a odražan je i prigodan kulturno-umetnički program u kome su učestvala deca iz KUD-a "Stanko Paunović" NIS Rafinerije nafte Pančevo i glumci Ateljea mladih.