Otvoreni 61. "Dani berbe grožđa" u Vršcu

PANČEVO, 14. septembar 2018. (TV Pančevo) – U Vršcu su zvanično otvoreni 61. „Dani berbe grožđa“. Ovu čuvenu gradsku manifestaciju su otvorili pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević i gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Povodom manifestacije 61. „Dani berbe grožđa“ u Vršcu upriličen je koktel, kome su prisustvovale ličnosti iz javnog, političkog, kulturnog života Južnog Banata. Goste je dočekala gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, a među zvanicama prisutni su bili i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević, visoki zvaničnici Gradova i Opština iz JužnogBanata. Nakon prijema gradonačelnica Mitrović i sekretar Radojević, šetali su ulicama i razgovarali sa građanima, kao i sa proizvođačima vina i zanatlijama na štandovima. Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović ističe da je ova manifestacija posebno značajna jer su vino i vinogradarstvo najznačajniji resursi koje ovaj grad poseduje i koji su veoma važni za dalji razvoj.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević smatra da bi Vršac, kao grad koji ima više od 2000 hektara vinograda, što je 40 odsto od ukupne vinogradske površine u Vojvodini, trebalo da ima punu podršku Pokrajinske Vlade i sekretarijata.

16. septembra, odnosno u nedelju „Dane berbe grožđa“ posetiće i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.