Otvoren Kazneno-popravni zatvor u Pančevu

PANČEVO, 1. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Ministarka pravde Nela Kuburović, guverner Razvojne banke Saveta Evrope Rolf Venzel, zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Matea Norčić, šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, otvorili su Kazneno popravni zatvor na Bavaništanskom putu. Kompleks se prostire na 24.000 metara a smeštaj zatvorenika će početi već ovog meseca i zatvor će do kraja godine biti potpuno operativan.

Ministarka pravde u Vladi Srbije otvorila je Kazneno popravni zatvor u Pančevu, jedan od najmodernijih u Srbiji. Ukupna vrednost izgradnje kompleksa od 10 zgrada za 500 osuđenika i pritvorenika je 23 miliona evra.

Gradonačelnik Pančeva, zahvalio je Ministarstvu pravde i međunarodnim institucijama za saradnju i izmeštanje Okružnog zatvora iz centra grada, naglašavajući višestruki značaj izgrađenog savremenog kompleksa na Bavaništanskom putu, pokrivenog sa više stotina nadzornih kamera.

Zatvor je završen za samo dve godine, a smeštaj u kompleks koji se prostire na 24.000 kvadratnih metara počeće već ovog meseca.

Kazneno popravni zatvor na Bavaništanskom putu je prvi zatvoru Srbiji koji učestvuje u prekograničnoj saradnji sa nekim zatvorom iz Evropske unije. Naime, Kazneno popravni zatvor u Pančevu sa zatvorom u Temišvaru realizuje IPA projekat obuke osuđenih lica za rad u sušari za voće, povrće i lekovito bilje.