Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Manifestacija "Žetelački dani" 24. put u Vojlovici

Izvor:Radio Pančevo, 25.7.2018.

U Vojlovici će od 26 do 28. jula biti održana 24. manifestacija "Žetelački dani", u organizaciji slovačkog i madjarskog kulturno- umetničkog društva "Đetvan" i "Tamaši Aron". Glavni deo programa će biti održan u subotu, 28. jula od 11h, kada će ulicama proći žetelačka povorka, nakon čega će početi košenje žita. Za 20h je planiran tradicionalni žetelački bal u kulturno-umetničkim društvima. Trodnevni program 24. "Žetelačkih dana" će obuhvatiti i seminar i predavanje, izložbu ručnih radova, kulturno-umetnički program i program za decu o žitu i proizvodima od žita.

 

Pozorišna predstava "Laži me" u Muzeju

Izvor:Radio Pančevo, 25.7.2018.

U Narodnom muzeju će u okviru Kulurnog leta Pančeva 27.jula od 20h biti izvedena predstava „Laži me". Po tekstu Saše Simonovića i Željka Mijanovića, predstavu je režirao Dragoslav Dabić, a igraju Aleksandar Dunić i Sandra Bugarski. Pozorišni komad je inspirisan crnohumornim poetsko-proznim zapisima o ljudskoj svakodnevici ,zamišljen je kao komedija karaktera sa elementima groteske. Ulaz je slobodan.

   

Povremena obustava saobraćaja u delu starog gradskog jezgra

Izvor:Radio Pančevo, 23.7.2018.

Zbоg pоtreba snimanja filma u Pančevu u delu starоg gradskоg jezgra, u periоdu оd 24. dо 28. jula , dоći će dо pоvremene оbustave saоbraćaja u ulicama "Vuka Кaradžića" (оd "Ignjata Barajevca" dо "Đure Jakšića"), "Đure Jakšića", "Nikоle Đurkоvića" i Коsоvske".
Saоbraćaj će biti regulisan privremenоm saоbraćajnоm signalizacijоm." Mоlimо građane da pоštuju privremenu saоbraćajnu signalizaciju i da uklоne svоja vоzila sa parkirališta iz pоmenutih ulica", saopšteno je iz Gradske uprave.

   

Pojedine ulice bez javnog osvetljenja zbog snimanja filma

Izvor:Radio Pančevo, 23.7.2018.

Zbog snimanja filma "Čarape kralja Petra" оd 20. dо 31. jula neće raditi javno osvetljenje u ulicama: "Štrоsmajerоva", "Vuka Кaradžića", "Ignjata Barajevca", "Đure Jakšića", "Nikоle Đurkоvića" i "Коsоvska.".

   

Kupalište "Bela stena" uredjeno za novu sezonu

Izvor:Radio Pančevo, 20.7.2018.

Radnici JKP »Higijena« završili su uređenje kupališta Bela stena pre otvaranja sezone. Postavljeno je dvadesetak buradi za odlaganje komunalnog otpada, a tokom leta, kao i ranijih godina, smeće se sakuplja i odvozi dva puta nedeljno.Veliki problem, medjutim, predstavlja znatna količina kabastog otpada na prilazu obali koji ostavljaju nesavesni vlasnici kuća , saopšteno je iz »Higijene«.

   

Igor Mirović 23. jula obilazi Opštu bolnicu u Pančevu

Izvor:Radio Pančevo, 20.7.2018.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obići će zdravstvene ustanove u Banatu, u ponedeljak, 23. jula. Najpre će boraviti u Pančevu i obići Opštu bolnicu, a potom sledi obilazak Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Kovinu i Specijalne bolnice za plućne bolestri u Beloj Crkvi,saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

   

Jubilarna, 50. Likovna kolonija "Deliblatski pesak" od 20. do 29. jula

Izvor:Radio Pančevo, 20.7.2018.

Jubilarna, 50. Likovna kolonija „Deliblatski pesak" trajaće od 20. do 28. jula, u organizaciji Kulturno prosvetne zajednice Pančeva.Učestvovaće umetnici iz Pančeva, Niša, Zaječara, Soko Banje, Novog Sada, Zaječara, Vranja, Beograda i drugih gradova u Srbiji, kao i gosti iz Makedonije i Bugarske. Umetnici će u Deliblatskoj peščari boraviti do 29. jula, a potom će uslediti izložba nastalih umetničkih radova. Kolonija „Deliblatski pesak" niz godina uspešno saradjuje sa sličnim kolonijama u zemlji, te će tri pančevačka umetnika učestvovati u radu kolonija u Kumanovu, Zaječaru i Soko Banji.