Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Traktorijada u Banatskom Novom Selu 15. jula

Izvor:Radio Pančevo, 9.7.2018.

U Banatskom Novom Selu će 15. jula biti održana 6. „Traktorijada", manifestacija koja će trajati od 9,30 do 18 časova na Vašarištu. Organizator je Udruženje „Novoseljanski paori, a najavljeno je učešće preko 30 izlagača koji će prezentovati svoju mehanizaciju.

 

Obuke za rad u IT sektoru u Nacionalnoj službi za zapošljavanje

Izvor:Radio Pančevo, 9.7.2018.

Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje obuke koje će polaznicima obezbediti neophodna znanja i veštine za rad u IT sektoru, kako bi lakše našli posao.Obuke će, izmedju ostalog, obuhvatiti: Java programiranje, izradu veb-aplikacija, PHP , Net programiranje.Nacionalna služba za zapošljavanje je programe obuka uskladila sa potrebama tržišta rada. U planu je izvođenje specijalističkih informatičkih obuka u 10 gradova širom Srbije, u koje će, u okviru prvog ciklusa koji počinje u septembru, biti uključeno 775 polaznika.

   

Naučni kamp u Idvoru za talentovane učenike

Izvor:Radio Pančevo, 6.7.2018.

U Idvoru će od 13. do 23. jula biti održan 8. „Naučno- edukativni kamp Mihajlo Idvorski Pupin". U kampu će boraviti dvadeset učenika koji su osvojili nagrade na republičkim takmičenjima iz fizike i matematike, kao i njihovi mentori i gostujući predavači, saopšteno je iz Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pipin-Pančevo" .Tema kampa je „Kompjuterske simulacije u fizici korišćenjem alata EJS".

   

Isplata prvog dela junskih penzija 10. i 11. jula

Izvor:Radio Pančevo, 6.7.2018.

Isplata prvog dela penzija za jun će početi 10. jula preko tekućih računa. Na šalterima pošta i na kućne adrese, isplata će početi 11. jula, saopštava Pio fond.

   

Radionica pravljenja papira u Narodnom muzeju

Izvor:Radio Pančevo, 6.7.2018.

Narodni muzej Pančevo u sklopu manifestacije „Kuturno leto" organizuje tronedeljnu radionicu za ručno pravljenje papira. Polaznici će moći da se upoznaju sa bogatom istorijom pravljenja papira kao i sa ekološkim aspektom recikliranja.

   

Danas poljoprivredne i vojne penzije

Izvor:Radio Pančevo, 5.7.2018.

Danas će početi isplata junskih penzija za poljoprivredne i vojne penzionere, objavljeno je na sajtu Pio fonda.

   

Počinju radovi na putu Pančevo-Beograd

Izvor:Radio Pančevo, 4.7.2018.

Iz JP ,,Putevi Srbije"saopšteno je da će 5. jula početi radovi na popravci oštećenog kolovoznog zastora na državnom putu I B reda broj 10, na deonici Beograd-Pančevo, u smeru Pančevo-Beograd.U toku trajanja radova biće postavljena odgovarajuća radna saobraćajna signalizacija, a saobraćaj će se odvijati jednom slobodnom saobraćajnom trakom i trajaće 5 radnih dana, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.