Baner
Baner

Obuke za rad u IT sektoru u Nacionalnoj službi za zapošljavanje

Izvor:Radio Pančevo, 9.7.2018.

Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje obuke koje će polaznicima obezbediti neophodna znanja i veštine za rad u IT sektoru, kako bi lakše našli posao.Obuke će, izmedju ostalog, obuhvatiti: Java programiranje, izradu veb-aplikacija, PHP , Net programiranje.Nacionalna služba za zapošljavanje je programe obuka uskladila sa potrebama tržišta rada. U planu je izvođenje specijalističkih informatičkih obuka u 10 gradova širom Srbije, u koje će, u okviru prvog ciklusa koji počinje u septembru, biti uključeno 775 polaznika.

Prijave će biti otvorene na sajtu: www.itobuke.rs, od 9. do 22. jula 2018. Uslov je da su kandidati na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje, da imaju najmanje završenu srednju četvorogodišnju školu, sklonosti za informatičko programiranje, da poznaju rad na računaru i engleski jezik najmanje na A2 nivou.

Za više informacija zainteresovani se mogu obratiti svom savetniku za zapošljavanje ili pratiti sajt www.nsz.gov.rs, gde ćete redovno biti objavljivane informacije o ovom programu, saopšteno je iz Nacionalne službe za zapošljavanje.