Baner

Vesti iz kulture

Gradska uprava je raspisala konkurs za sufinansiranje projekata iz kulture i umetnosti za 2010 godinu.Pravo učešća imaju:umetnička i druga udruženja, ustanove čiji osnivač nije grad,ogranizacije,neformalne grupe i pojedinci.
Za sufinansiranje projekata obezbedjeno je milion i sedamsto hiljada dinara,kao i posebna sredstva namenjena podsticanju kulturnog amaterizma i dečjeg stvaralaštva u iznosu od osamsto hiljada dinara.Za dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti na telefone 308-795 i 308-906.
 
Festival akustične gitare „Gašini akordi“ biće otvoren u 20h u Kreativnom kulturnom klubu u Starčevu. Večerašnji program će biti revijalan,a takmičarsko veče će biti priredjeno sutra,kada će nastupiti muzičari iz Starčeva,Smedereva,Pančeva,Beograda i Hrvatske.
Šesti po redu bluz,rok i pop gitarski festival biće završen sutra nakon ponoći.
 
 
U foajeu KC u toku je izložba slika “Epska poezija”Johane Šuster,umetnice koja je rodjena u Austriji,a živi u Novom Sadu.Izloženi ciklus slika je master rad Johane Šuster na Likovnoj akademiji u Novom Sadu. Izložba će biti otvoreno do 12.aprila.
 
U Galeriji savremene umetnosti I galeriji Istorijskog arhiva u toku je izložba slika akademskog umetnika Pal Dečova,pod nazivom “U dodiru sa prirodom”.Izložba će biti otvorena do 16.aprila.