Baner
Baner

Najbolji spot „Pančevo je kad se vratiš”

Izvor: Radio Pančevo, 10.9.2015.

Turistički promotivni spot pod nazivom „Pančevo je kad se vratiš” Turističke organizacije Pančevo, u režiji Vladimira Kajlovica, proglašen je za najbolji srpski turistički film na 7. Međunarodnom festivalu turističkog i ekološkog filma „Silafest”, koji je održan 4. septembra, u Velikom Gradištu. Na festivalu je prikazano 55 filmova iz 23 zemlje.

Reditelj filma Vladimir Kajlovic istakao je da je nagradu „Zlatni pincum” za najbolji srpski turistički film dobilo ostvarenje kojim su Turistička organizacija i on pokušali da prikažu lepše lice Pančeva. 

– Pančevo je poznato kao najzagađeniji grad u Srbiji, što možda i nije tačno. Želeli smo da ovim spotom ukažemo na to da Pančevo nema samo hemijsku industriju već da ima i ono drugo, lepše lice, kao što je, na primer, Gimnazija u koju je išao Uroš Predić, a u kojoj je predavao Miloš Crnjanski. Pančevo je takođe i grad pesnika Miroslava Antića i u njemu se nalazi jedno od najznačajnijih dela srpskog slikarstva – „Seoba Srba” Paje Jovanovića. Predstavili smo i one sitne, obične detalje grada pored kojih svakodnevno prolazimo i možda ih i ne primećujemo, a koji grad čine lepim, kao i velike, ključne stvari koje grad prikazuju u najboljem svetlu – objasnio je Kajlovic.

Žiri je bio međunarodni i činila su ga poznata imena iz sveta filma, naveo je Kajlovic.

– Predsednik žirija bio je Zbignjev Žmucki iz Poljske, producent animiranog filma „Petar i vuk”, koji je dobio „Oskara” 1983. godine, a jedan od članova je bio i Nikola Lorencin, poznati profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, sada u penziji. U žiriju su bili i Ljilja Čerović iz Turističke organizacije Srbije, Vladimir Pavković, profesor na Višoj turističkoj školi, Vladimir Racković, muzičar, i Spomenka Saraga, direktorka „Zagreb film festivala” – precizirao je Kajlovic.

Turistički promotivni spot „Pančevo je kad se vratiš” je uvršten i u zvaničnu selekciju festivala u Sarajevu.

Komentari 

 
+2 #1 sugradjanka 10-09-2015 13:38
Imamo i bolji spot :)
https://www.youtube.com/watch?v=29UD5p7sPm4
Citiraj