Baner
Baner

„Munjeviti Krinfolion” najboljim saradnicima

Izvor: Radio Pančevo, 8.10.2015.

U okviru Dečje nedelje, sinoć je u Kulturnom centru obeleženo deset godina postojanja Dečje scene „Podji tuda” i dodeljene su nagrade najboljim saradnicima. Istom prilikom je promovisan i CD s muzikom iz pozorišnih predstava realizovanih na Dečjoj sceni, a i otvorena izložba plakata koji su pratili pozorišne predstave Dečje scene.

Dečja scena „Pođi tuda” Kulturnog centra pokrenuta je 2005. godine, od kada je realizovano deset profesionalnih produkcija za decu. Predstave su osvojile preko deset nagrada na festivalima u zemlji i regionu, kao i nagradu Evropske unije za najbolju predstavu u prevenciji nasilja „Nasilje nema opravdanja” Zijaha Sokolovića.

Povodom desetogodišnjice najmlađeg dečjeg pozorišta u zemlji, dodeljene su tri nagrade „Munjeviti Krinfolion” najboljim saradnicima Kulturnog centra i manifestacije BUDI u radu s decom. Nagrada obuhvata diplomu i skulpturu Krinfoliona, rad vajarke Ivane Krumes.

Snežana Đorđević, nastavnica razredne nastave u OŠ „Bratstvo–jedinstvo”, zaslužila je nagradu za najbolju učiteljicu.

– Sjajno se osećam zbog nagrade, a Kulturni centar obožavam jer ova ustanova u kontinuitetu pokušava da nas usmeri u pravom smeru. Govorim o usmeravanju i nas učitelja, i roditelja, i velike i male dece – izjavila je Đorđevićeva.

Nagradu za najboljeg glumca dobio je Jovan Popović, koji je igrao u gotovo svim predstavama Dečje scene „Pođi tuda”, a samo sa „Čarobnjakom iz Oza” je nastupao 130 puta.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam odabran za najboljeg glumca u odnosu na sve druge kolege, koji su, takođe, našim zajedničkim trudom i radom doprineli da ova scena bude profesionalna i kvalitetna. Naša scena je, takođe, postala i prepoznatljiva u zemlji – rekao je Popović.

„Munjeviti Krinfolion” je dodeljen i najboljem saradniku među institucijama – PU „Dečja radost”, u čije ime je zahvalila vaspitačica Biljana Maksimović.

– „Dečja radost” već dugo sarađuje s Kulturnim centrom i drago mi je što je naša ustanova dobila ovu nagradu. Takođe, drago mi je i što sam deo ove atmosfere, jer sam ovde i kao vaspitač, i kao roditelj – kazala je Maksimovićeva.

Nagrade najboljim saradnicima su dodeljene prvi put u okviru Dečje nedelje, a u Kulturnom centru planiraju da to postane tradicija, istakao je Branislav Radovanović, urednik dečjeg programa u ovoj ustanovi. On je dodao da će Dečja scena „Pođi tuda” i ubuduće nastaviti da radi istim intenzitetom, kao i prvih deset godina.

– Mogu da kažem, ekskluzivno za RTV Pančevo, da za iduću godinu planiramo da na Dečjoj sceni realizujemo novu predstavu, koju ćemo raditi po tekstu Ace Popovića. Biće to „Škrti berberin”, predstava koju ćemo raditi ponovo s nekim novim, mladim glumcima – najavio je Radovanović. 

Uz dodelu nagrada, u dobrom raspoloženju dece i njihovih nastavnika i roditelja, održana je i promocija CD-a, koji sadrži kompozicije iz svih predstava scene „Pođi tuda” od 2005. do 2015. godine, a otvorena je i izložba pozorišnih plakata i fotografija.