Baner

Simeunoviću određen pritvor

Izvor: Radio Pančevo, 2.11.2014.

Dejanu Simeunoviću, koga je policija u petak privela zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, Osnovni sud u Pančevu odredio je pritvor u trajanju do 30 dana.

Kako je objasnila osnovni javni tužilac Ana Borović, pritvor je izrečen kako bi bila sprečena mogućnost uticaja na svedoke, ali i sprovođenje pretnje za koje se Simeunović sumnjiči. Protiv Simeunovića se postupa na osnovu krivične prijave koju je podneo pomoćnik gradonačelnika Dejan Živanović, koji je naveo da mu je Simenunović pretio.

Od petka, kada je uhapšen, do izricanja pritvora, Simeunović nije saslušan jer zbog štrajka advokata nije bilo moguće da saslušanju prisustvuje branilac.

Protiv Simeunovića je u toku sudski postupak za krivično delo ubistva iz 2008. godine, kada je stradao Igor Birtaš. Viši sud u Pančevu utvrdio je da je bila reč o nužnoj odbrani Simeunovića u stanju afekta i velikog straha, a Više javno tužilaštvo uložilo je žalbu Apelacionom sudu, čija se odluka čeka. Simeunović i Živanović su članovi Srpske napredne stranke.