Baner
Baner

"U smiraj dana" počinje danas u Dolovu

 Izvor: Radio Pančevo, 28.7.2015.

U Dolovu će i ove godine biti organizovana manifestacija "U smiraj dana" koja ima za cilj da promoviše Leanku kao turistički potencijal Deliblatske peščare, a trajaće četiri dana, od 28. do 31. jula.

Manifestacija će biti otvorena ekološkom tribinom večeras u 19 sati, u Domu kulture Dolovo. Za 29. jul planirana je vožnja biciklovima od Dolova do Leanke, a 30. jula, biće organizovane edukativne radionice za decu.

Poslednjeg dana manifestacije, 31. jula, od 17.30, predviđena je šetnja kroz šumu, upoznavanje s lokacijama gde su snimani kultni srpski filmovi i posmatranje zalaska sunca.

Manifestacija "U smiraj dana" koju organizuje Dom kulture Dolovo trajaće četiri dana i obuhvatiće predavanja, tribine, radionice za decu, vožnju biciklovima i šetnju kroz Peščaru.

Bojan Vojnov, jedan od organizatora manifestacije kaže da je cilj afirmisanje i predstavljanje Leanke, koja se nalazi na samom obodu Deliblatske peščare.

Manifestacija će biti otvorena ekološkom tribinom u utorak, 28. jula, u 19 sati, u Domu kulture Dolovo na kojoj će o ekološkom novinarstvu govoriti dugogodišnja novinarka Violeta Jovanov Peštanac, urednica jutarnjeg programa Radio Pančeva, Marius Olđa iz "Banat šuma" predstaviće zaštićeno područje "Karaš - Nera", dok će Bojan Vojnov ispred Poljoprivrednog fakulteta Novi Sad govoriti o organskoj poljoprivredi u službi biodiverziteta.

Za sredu, 29. jul, planirana je vožnja biciklovima od Dolova do Leanke, a dan kasnije edukativne radionice za decu na kojima će biti predstavljeno pčelarstvo, ovčarstvo i kozarstvo, kao i lekovito bilje Deliblatske peščare.

Centralni deo manifestacije je 31. jula, od 17.30, kada je predviđena šetnja kroz šumu, upoznavanje s lokacijama gde su snimani kultni srpski filmovi i posmatranje zalaska sunca, najavio je jedan od organizatora Bojan Vojnov.

Šetnja peščarom biće završena u bio-etno domaćinstvu Vojnov, gde učesnike manifestacije očekuje bogat kulturno-umetnički program u organizaciji Doma kulture Dolovo.