Baner
Baner

Deset godina PEK-a „Soko”

 Izvor: Radio Pančevo, 4.3.2015.

Članovi Planinarsko-ekološkog kluba „Soko” svečano će danas obeležiti desetogodišnjicu aktivnog učešća u unapređivanju životne sredine i afirmaciji zdravih navika u dvorani „Apolo”, od 19.30.

Tom prilikom će biti prikazani filmovi o dosadašnjim aktivnostima i predstavljeni budući planovi, najavio je član PEK-a „Soko” Nikola Đorđević.

– Kada sumiramo utiske u poslednjih deset godina, vidimo da je to zaista zavidan broj akcija. Organizovali smo više od 10 akcija za ovih deset godina i u njima je učestvovalo oko 8.000 ljudi. Bilo je 12 različitih kampova, markiranja staza... Markirali smo 50 kilometara staza i u Srbiji i u Crnoj Gori, prva je markirana staza od Pančeva do Ivanova, zatim od manastira Župa Nikšićka do manastira Ostrog u Crnoj Gori. Sada je i gradska šuma markirana takođe. Kada se sumiraju utisci, vidimo da je tu bilo i planinarenja, rodile su se i neke ljubavi i prijateljstva, mnogo toga se pamti. Deset godina koje će svako ko je bio bar jednom s nama pamtiti, jubilej vredan obeležavanja – ispričao je  za Radio Pančevo Nikola Đorđević iz PEK-a „Soko”.